sobota 7. března 2009

z diskuse na webu Spol.přátel M.Zemana

České ženy rády špásují, já nakonec taky !

7.3.2009 20:01:46 - Vrána Jaroslav

Paní Radmilo, nejcitovanější český exilový ekonom prof.dr.ing. Milan Zelený cituje starou moudrost - jaké ženy, tací muži. Víte, vše nad čím brečíte je jenom práce českých feministek a jejich gender rezidentur. Popíši Vám jeden drobný příběh. Zaujala mne kdysi annonce jedné větve českých feministek na téma - nerovnost v životě jako náš úděl.
Udělal jsem si čas a tento mentální mejdan navštívil. Takovou sešlost opravdu člověk vidí málokdy. Samí feminizovaný principál převlečený za ženu, chytrý jako opice, ústa plná rovnosti přležitostí a další postmodernistické bláboly.
Jako jediný muž , který byl přítomný jsem seděl a jenom užasle zíral. Už jsem byl téměř na odchodu, když jedna z těch a řeknu to naplno HOVĚZÍCH HLAV mi položila otázku, co vlastně chci .............
S vážnou tváří jsem začal tvrdit, že jsem náborář z kladenských dolů a hledám nějaké pracovité modely v rámci rovnosti příležitostí - a to dvě štajgerky a tak 3-4 kusy na razící předek. Zdůraznil jsem, že se jedná o práci v podzemí, asi tak 1500 metrů a plat je kolem cca 16 tisíc brutto. Nejdříve na mne koukaly jako na přízrak, poté když jim to docvaklo začly kvičet, jak když je na nože bere.
Řekl jsem jim něco o půlnoci a harašení od krku výše a odešel. Jsem možná samolibý i škodolibý, ale měl jsem ukrutnou radost.

7.3.2009 12:33:55 - Radmila -
O neprozíravosti politikůaneb Na jedné noze chodit nelze

Tak nám v tichosti médií přešel další MEZINÁRODNÍ den žen. České ženy jsou silné, pokud rodí, tak děti se jim mediálně rodí samy, rodí se i mužům, ženy těhotenské slasti i strasti tak nějak stihnou mezi dvěma kariérami, jednou v zaměstnání, hůře placenou než mužům, druhou doma, nehodnocenou vůbec, neboť taková práce se vyčíslit nedá. A když ano, naskočí suma tak vysoká – že je lépe pomlčet -
Mezi tím vším ženy dělají mužům pomyšlení ohledně s.exu, krásnou vizáží a péčí o sebe počínaje, včetně extrémních plastických operací poprsí, až po „lásku“ za peníze či dekoraci v podobě panenek postávajících u prodávaných aut. Řeklo by se, že muži mají na zemi po boku žen hotový ráj! A tak jsou spokojení. Nepotřebují, jako za totality, burcovat ženy do zaměstnání, aby makaly v továrnách. Nejeden vrcholový politik si v Česku hrdě žije v bigamii, jiný obratem vymění letitou družku za mladší. Inu, k čemu by jim byl nějaký mezinárodní den? A ženy tohle všechno zvládají. Být se.xi, usměvavé, spokojené, umí vařit, žehlit, uklízet, v zaměstnání jsou výhodnou pracovní silou – no a důchod?
Prý každý v Česku dle svých zásluh, tvrdí páni politikové: Dala jsi tu a tam před kariérou přednost rodině, a tudíž vydělala méně? Tak ti to spravedlivě spočítáme! Chudá buď i v důchodu. Krásná to perspektiva malých žen! Vlastně jim to pobíhání, coby pohlaví, leze dávno krkem – a tak mezi ženami stoupá obliba života být single, ono fakt je, že dnešní mladé ženy viděly, jak se jejich mámy štvaly, a osypky z toho rozhodně mít nechtějí. A tak se nám o regeneraci národa starají hlavně cizinky a ženy, které mají tolik dětí, že zůstávají v domácnosti. Neboť problémy matek, způsobené jednostrannou honbou společnosti za ziskem – nikdo zdárně neřeší, protože politiky to OSOBNĚ nepálí, naopak - vyhovuje jim, i otcům kojenců, když dělají svou kariéru, zatím co se doma se u svých batolat objeví velmi vzácně. A hlavně – matek je málo, špatná to voličská skupina, a co víc, mají tolik smysluplné práce, že se samy nebrání. A tak v naší zemi zaujaly jediné stanovisko, které jim ještě zbývá – nenápadně vymírají. Ono, pánové politikové to prakticky vidí jednoduše:
Když něco mají JENOM ženy a je to sice oprávněné, ale zároveň něčím pozitivní – tak se to buď zruší, nebo zavede i pro muže. Pokud to ale obnáší výhradně povinnosti, tak se to buďto přehlédne, nebo se zavede: Např. braná povinnost. Tak se u nás stalo, že v rámci - naprosto hloupě chápaných rovných práv pohlaví – jsme se zařadili k necelé desítce zemí na této planetě, které mají v případu ohrožení naší země, brannou povinnost i pro ženy! Což se událo – stejně tak jako mezinárodní svátek žen – poněkud v sametové tichosti. A proč takové jednostranné počínání politikům hatit, že?
Snad jenom proto, abychom jako národ, který přežil tolik strastí a válek i útlaku – nedoplatili na pouhopouhý fakt, že být matkou je dnes na periférii společenského.dění. Bude dlouho politikům trvat, než pochopí, že je lépe investovat do matek a rodin, než do vězňů, alkoholiků, zběsilých fotbalových fanoušků apod. – nebo matkám poskytnout „aspoň“ stejnou finanční částku, jako ochotně poskytují asociálům! Inu, to nejcennější, ať už zkušenosti politiků či dar nového života - bývá zdarma.

Žádné komentáře: