sobota 25. dubna 2009

Dopis předsedkyni SDŽ

Dobrý den paní předsedkyně,



ačkoliv se pomalu,ale jistě rozjíždí volební kampaň do EP, já zůstanu věren svému přemýšlení jak dál , navrhování více -variantních řešení a jistému vnitřnímu exilu před světem sebestředných individuí a řízeného chaosu.



Jak jistě víte, včera jsem znovu upozornil na nezbytnost kooperace politické strany s organizacemi národnostních menšin v ČR. To paradigma ovšem není v té podobě, že si každá partaj " uloví " svého Cikána, Žida či Vietnamce .Vše špatně. Jelikož dnes přicházejí do módy opět strany nikoliv členské, ale voličské, je nutné aby tyto strany měli jasně definovaný vztah k národnostním menšinám skrze jejich organizace a s těmito spolupracovaly na principu - Ty pán, já pán. Nic více a nic méně !



Z toho vyplývá kromě jiného, že politické strany si osvojí něco z nauky o menšinové a blokační demokracii a toto se budou snažit včlenit do právně-volebního řádu ČR.



Další nezbytností je říci jasně, že SDŽ si váží lidí , kteří vedli boj v době nesvobody a jako exaktní důkaz této jinak proklamace zvát na své sjezdy či slavnosti představitele organizací reprezentující toto období. Zejména mám na mysli SBPV 1948-89 pan Stránského, ČOS, Orla, ČB za svobodu apod.



Jsem rád, že jste respektovala můj návrh na včlenění historického označení zemědělského stavu tj. Čtyřlístku do symboliky SDŽ. Vy nějaké řešení najdete. Já bych navrhoval tento čtyřlítek opatřit národní trikolorou a zasadit do srdce SDŽ.



Zatím si moc nelámu hlavu s potenciálními partnerem ČSNS. Ing Fischer byl jasně informován ing. Zemanem, Vámi i mnou / každým dle jeho role v hierarchii/ a je vše jenom v jeho rukách a rukách jeho příznivců. Ony volby do EP rozdají v jistém smyslu karty a kmu to jako informace nebude stačit, tak a´t si počká na výsledky voleb do Parlamentu ČR. Asi se shodnem na tom, že vznikne tak veliký prostor pro jednání, že se budeme sami divit. Ono bude ale potřeba chvíli čekat, protože vznikne ryze z psychologického hlediska jistý zpětný cuk, kdy se budou hledat viníci a nekaždý to unese !



Já se zatím budu věnovat problematice osob se sníženou pracovní schopností a jejich uplatněním na trhu. Dále jsem schopen se tu a tam vyjádřit na téma civilní bezpečnostní služby a městské policie. Bude-li zájem, rád vyhotovím k těmto tématům jistou materii.



Závěrem považuji za nutné říci následující - SDŽ se snad zbavila nálepky strany důchodců. Je nutné ,aby byla respektována i drobným českým člověkem, že její politickou prioritou jsou levicové hodnoty ,ale ......jasně formulovat, že hájíme zájmy všech těch, kteří se nemohou bránit proti všm žralokům našeho kapitalismu. Opakuji znovu - zbohatlíci a lůza, a´t hledá zastání jinde !



Osobně říkám - zdroje nejsou a když ano, tak než budou přerozděleny / nebo negativní daní věnovány / musí se vytvořit . Je nutné hájit zájmy starodůchodců nad 70 let, osob typu OZZ / OZS všech typů/, matek samoživitelek a to je vše.



Jasně říkám, žeje nutné použít myšlenek ze sociální reformy ing. Dzurindy v tom smyslu, že naší prioritou při transferu dávek jsou rodiny dotřech dětí včetně . Punktum. Snad bystřejší pochopí, kam tím mířím. Je ovšem při aplikaci tohoto opatření jasně též říci, že tento princip v zákoně bude aplikován na děti narozené po datumu jeho přijetí ....................

Důchody budou průběžně valorizovány, bude zahájena výstavba malometrážních sociálních bytů s regulovaným nájemným z fondů EU atd............



Myslím, že to je jedna z cest, jak jasně se začít odlišovat od ČSSD !

příloha - dopis předsedovi jČO ČSNS ing. Fischerovi

Zdravím Vás Jardo,
včera jsem byl přijat do SDŽ. Hovořili jsme s paní předsedkyní i o situaci kolem ČSNS a jejího 05 klonu. Byl jsem přímo iritován informací, že za ČSNS kandiduje jeden člověk. Jde o již uvedeného páně Joukla, kterému současný předseda ČSNS v likvidaci Rovný podepsal papíru možné pod touto hlavičkou kandidovat.
Paní předsedkyně SDŽ i já jsme byli zklamaní, že se nepodařilo dotahnout do konce jednání vedení ČSNS a SDŽ o společném postupu před následujícími volbami. nemám důvod nevěřit slovům, že SDŽ nabízela členům ČSNS exkluzivní podmínky, včetně možnosti existence nár-soc. platformy. Opravdu nikdo ale nemohl čekat to, že SDŽ se stane jakousi NF, která bude zastřešující organizací mini - stran , které chtějí mít svoji autonomii. Takto dnes funguje projekt Alternativa a spíše připomíná houf , který má hrát na jinak téměř politicky zdiskreditovaného senátora Štětinu.Dle z rozhovoru s paní předsedkyní se SDŽ nebrání žádné formě spolupráce, včetně kandidatury členů ČSNS coby jedinců na KL SDŽ.
Vím, že název SDŽ nemusí v každém budit nadšení / já také neskáči radostí/,alebudu pragmatický - to je starost otců zakladatelů . Ona i drobná změna na image SDŽ může býti cestou k další nápravě. Včera byl akceptován můj návrh, aby SDŽ nějakým způsobem implementovala zemědělský čtyřlístek do když ne znaku, tak alespoň do jiných materiálů propagující SDŽ.Je opravdu smutné. kam až dospěla situace v ČSNS a jejím 05 klonu. Hofštapérství, partikulární zájmy, myšlenková sterilita, nekompetentnost jistých členů vedení v mediích /viz poslední vystoupení ing- Janka na TV Prima/.
Nedovedu odhadnout jakým směrem se situace v ČSNS bude dále odvíjet. Že se může jednat o řízenou likvidaci strany až k jejímu úplnému zničení za poskakování mnoha užitečných idiotů jejenom jedna z mnoha variant. Ono opětné námluvy ČSNS a 05 , infantilní řešení problémů typu - tyjsi byl před 20 lety u komunistů apod. může opravdu dopadnou jakkoliv.Jinak jsem Vám Jardo k dispozici jako dopisovatel nového webu a rád Vás uvidím coby možného emisara ČSNS/ vzchopí-li se / směrem k SDŽ !
Vrána Jaroslav

Žádné komentáře: