čtvrtek 23. dubna 2009

Bývaly časy,že u památníků se scházeli

jedinci, občina, entita či dokonce celý národ, když cítili, že je potřeba se vrátit k odkazu předků.

Takovými to okamžiky jsou například Dušičky, půlnoční Mše, lidové poutě - a je jedno zda Mariánské či jiné, pohřby lidí typu KHM či převoz jeho ostatků do Prahy.Sem lze zařadit i soukromé modlidby dnešního biskupa Paďoura v éře KSČ u hrobů jeho předků. Určitě nelze zapomenout na Lidovou pouť vedenou katolickým duchovním Staškem v roce 1939, jedním z poslední nenásilných vzdorů proti nacistické okupaci!

Jsou ovšem i zvrhlé podoby - například oslavy Dne republiky u sochy Sv. Václava obskutním spolkem zvaným Národní strana za přítomnosti jejich " přátel " ze zahraničí.

Ono bohužel lze znesvětiti místa našich národních hrdinů i fanatiky, kteří budou reprezentovat ty, kteří neustále kvičí, že jim někdo ubližuje !

Toulání mezi slovy


Lidé proti rasismu - POZVÁNKA

Autor: Věra Tydlitátová

22.04.2009 20:25

Už delší dobu cítíme bezradnost nad nárůstem kriminality nacionálních socialistů v této zemi, ohrožení lidí, kteří tvoří cíl jejich útoků, a lhostejnost nás všech. Nemůžeme očekávat, že tento problém za nás vyřeší orgány státu a samospráv, když většina tiše s tím vývojem souhlasí.
Intenzita útoku na dvouletou Natalku a její zoufalý zdravotní stav nás přesvědčil o tom, že nastal čas vyjádřit veřejně svůj nesouhlas. A zároveň svou bezpodmínečnou solidaritu s její rodinou a s každým, kdo se proti takovým činům aktivně postaví.
Nejsme zástupci žádné organizace a nebudeme vydávat žádné další prohlášení. Jsme jen lidé této země. Odmítáme, aby nějaká organizace za nás mluvila anebo se do této naší věci vměšovala. Je to naše věc a jde o děti této země.
Proto se ode dneška budeme scházet každou neděli ve dvanáct hodin a veřejně vzpomínat na oběti násilí a rasismu. Místo setkání je Staroměstské náměstí pod pomníkem člověka, který byl upálen za to, že byl, jaký byl.
Vítáme každého, kdo souhlasí s naším nesouhlasem.

Lidé proti rasismu

I k takovým to zhovadilostem lze zneužít pod hesly lžihumanismu místo českého náboženského myslitele mistra Jana z Husince.

Tydlí a její kompars ani netuší, jakou radost udělají integrálním katolíkům, kteří kromě správného postřehu, že Mistr Jan Hus kázal z pohledu katolického učení bludy tak také si rádi kopnou do tohoto myslitele i z důvodů, že to byl on, který použil dikce Starého zákona k rozvratu tehdejších mravů a řádu .....................................

Jako občan ČR - zemský vlastenec rakouské národnosti protestuji proti zneužití odkazu M.Jana z Husince těmi silami, které zajímá vše, jenom ne zájem této země. Oni jsou Ti, kteří jsou schopni si kdykoliv opatřit pas Izraele či jak dnes začíná býti podezření, že ČR by mohla býti útočištěm mnoha obyvatel sionistického státu při sionisticko-perském konfliktu budou na úkor občanů ČR provádět činnost ve prospěch jejich pobratinců !

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Tak Vrána je prý zemský vlastenec rakouské národnosti??? To pak těžko je zemský vlastenec, když hájí zájmy rakouských okupantů. Teď už chápu, proč Vrána píše ve svém životopise o svých oblíbených knihách které jsou mimo jiné katolická publicistika a mnoho moudrého, ono hlavní náboženství Rakouska-Uherska bylo katolictví, to jen pro informaci. Jak známo, katolická církev dříve násilím katolizovala naši zemi, upalovala nepohodlné občany a jinými zločiny se protivila Bohu. Proto každý správný vlastenec cítí odpor k ultrakatolíkům i k jejich pobratincovi Vránovi, toho času z Kolína. Tehdejší papeženci jak známo pořádali ve středověku inkvizice na jinověrce a bezvěrce a monstrpogromy na židy, o několik století později pobratinec Vrána pokračuje v tomto duchu psaním pamfletů na svém blogu. Dnes jsou katolíci a katolická církev vesměs normální lidé, toto se však netýká ultrakatolíků, včetně jistého Vrány. Tato kreatura se neštítí brát si do huby zakladatele ČSR Masaryka a Beneše. Pan Vrána je stižen kretenizmem nebývalého rozmachu, když píše paranoidní žvásty o ovládání světa židovstvem, o ovládnutí českých kin produkcí kinematografického Židovstva a jiné bludy. Inu, Vrána k Vráně sedá.

Jaroslav Kronus řekl(a)...

Prof. Nejedlý blahé paměti by to lépe nenapsal na sklonku svého života.
Jeho omlouvá kromě stařecké demnece také jistý ideologický kretenimus.
Tebe neomlouvá nic, protože jsi apriori kreten bez ohledu na věk či jiné pitomosti související s tvoji podstatou.
Tomu motejlovi, co se ptá- co jsi měl ze zeměpisu.Jeli to adresováno mne, odpovím stručně - když něco chceš, tak popros nebo spíše raději zapal´t.
To první zřejmě neumíš a jelikož patříš mezi naci-hlvy, tak budeš asi jako většina z nich švorc.
Zadarmo ani kuře nehrabe a můžeš skákat kolem Lva od rána do večera. bude Ti to hovno platné !

Anonymní řekl(a)...

Lidem této země v boji proti rasizmu.
Myšlenka poledních nedělních mítingů pod sochou Mistra Jana na Staroměstském je jistě ušlechtilá a hodna následování.Jenom se bojím,aby její, v dobré víře organizátoři, nedopadli jako R-U císař Josef II., jehož poslední slova na smrtelné posteli byla: "Nic jsem nedokázal, ale chtěl jsem!" Mám pocit, že sympatizanti se sejdou maximálně 3x a po zjištění, že jim vystydl nedělní oběd nebo v oblíbené restauraci vyžrali minutky, od dalšího hepeningu rychle upustí. Kdyby raději šli přivítat dnes odpoledne na letiště Davida Dukea, bývalého vůdce KuKluxKlanu a hnali ho svinským krokem i s jeho hnědými filipovávrovskými nohlesledy, udělali by pro realizaci své chvályhodné myšlenky neskonale více.

Jaroslav Kronus řekl(a)...

Asi máte pravdu.
Ovšem pane Vy zapomínáte, že tito lidé jsou štváči proti české společnosti.
Oni jsou moc zbabělí na to, aby se podívali nepříteli do očí.
Já Tydlí znám moc dobře nato, abych pochopil, o co jí jde !